VANAF 1 JULI WEER REGULIERE WEEKENDVIERINGEN

Werkgroep Peuter-/Kleutervieringen versterkt en gaat door!

vrijwilligers

De oproep om te komen tot een nieuwe werkgroep Peuter- en Kleutervieringen heeft succes gehad!

Naast de pastoraal werker Gerard Oostveen hebben drie ouders van de doelgroep zich aangemeld omdat zij het belangrijk vinden een paar keer per jaar een viering voor peuters en kleuters en hun broertjes, zusjes en ouders aan te bieden in onze Vijf Heiligen Parochie.

Het eerste project is de peuter- en kleuterviering op Eerste Kerstdag om 11.30 uur in de kerk van Sint Antonius Abt in Terheijden.
Daarnaast zijn er al plannen om op Paaszaterdag vroeg op de avond een viering aan te bieden in de sfeer van spelen en vieren rond de nieuwe Paaskaars.

Doe en denk ook met ons mee!
De werkgroep kan nog wel meer versterking kan gebruiken. Iedereen van harte welkom om zich aan te sluiten bij dit werkverband.
Je bent in ieder geval van harte welkom om het eens te proberen! Daarna ga je gewoon niet meer weg, want zo zijn wij ook begonnen! Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met Gerard Oostveen. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan natuurlijk ook naar 06-10369259.

Graag tot ziens,
Gwenda, Linda, Rudy en Gerard.

Achtergrondinformatie

Een tijd waarin de Vijf Heiligen Parochie een zeer uitgebreid aanbod aan vieringen presenteerde aan jonge gezinnen met kinderen vanaf de leeftijd 0 tot 12 jaar. En dat met veel succes.
Er was zelfs sprake van terugkomvieringen van dopelingen, die zich natuurlijk richtten op de ouders en eventuele broertjes en zusjes: de gezinnen.
Dat aanbod was breed bekend onder de naam Kinderkerk.

Een onderdeel van die Kinderkerk vormden de Peuter-/Kleutervieringen, zo’n 6 tot 8 keer per jaar.
Ruim vier jaar geleden begon zichtbaar te worden dat de interesse in het aanbod van de Kinderkerk nogal fors afnam en de belangstelling voor deze vieringen werd zelfs zo gering dat er naast de vieringen rond Pasen en Kerstmis, die nog behoorlijk tot redelijk bezocht werden, andere geplande vieringen afgezegd moesten worden.

Belang

Wij vinden het belangrijk dat in onze parochie aan jonge gezinnen met opgroeiende kinderen aparte momenten worden aangeboden, waarop ouders en hun opgroeiende kinderen middels vieringen en spelenderwijs kennis kunnen maken met de mooie dingen van ons geloof en met de kerkelijke traditie.

Vieren

Daartoe willen wij met anderen die dit ook belangrijk vinden enkele keren per jaar vieringen opzetten in en rond onze drie kerkgebouwen. Te denken valt aan Kerstmis en Pasen.

Werkverband

Om dat te kunnen doen richten wij ons nu op de uitbreiding van ons werkverband, zodat het op meer kan steunen dan op ons tweeën.

Kerstmis

Ons eerste richtpunt is de opzet van een viering op het feest van Kerstmis: Eerste Kerstdag 25 december 11.00 uur in Wagenberg. Deze viering richt zich in eerste instantie op kleuters, omdat er op Kerstavond al een gezinsviering is die zich vooral richt op kinderen van 6/7 jaar en ouder.

Kom meedoen!

Wij nodigen u uit om een en ander voor elkaar te krijgen. Wie er de zin van inziet en het belang ervan aanvoelt, die is welkom. Aarzel niet en geef je op.
Wij denken aan anderhalf uur overleg (datum in overleg) genoeg te hebben voor deze eerste klus.
En daarna wil je nooit meer weg, want het is ook leuk en gezellig om dit samen te doen!