Pastoraatsgroep

PASTORAATSGROEP (in oprichting)
In onze parochie is in april 2011 begonnen met de vorming van een pastoraatsgroep.

De pastoraatsgroep is een bijzondere werkgroep in de parochie waarin parochianen samen met het pastorale team meewerken in de uitoefening van de pastorale zorg. Hierbij horen de volgende deeltaken:

• Het signaleren en bespreken van pastorale behoeften, noden en wensen.
  • Het voorbereiden en (doen) uitvoeren van pastoraal beleid.
  • Het ontwerpen en helpen opzetten van pastorale projecten en activiteiten.
  • Het ondersteunen en begeleiden van personen en groepen die in en vanuit de parochie actief zijn.
  • De pastoraatsgroep is niet alleen extra handen en voeten voor het pastoraal team, maar ook extra ogen en oren. Vertrouwelijkheid is hierbij een belangrijk gegeven.
  • De pastoraatsgroep komt 1 keer per maand bij elkaar.

Bij de samenstelling wordt er zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat de parochiekernen en sectoren vertegenwoordigd zijn.

Voorzitter/teamleider

parochieadministrator Dhr. V. Schoenmakers