Parochiebestuur

Het parochiebestuur draagt de verantwoordelijkheid voor de inkomsten en uitgaven van de parochie en voert het beheer over de (kerk)gebouwen en andere bezittingen van de parochie, met inachtneming van de regels van het kerkelijk recht en hetgeen de bisschop hierover bepaalt. Verder adviseert het bestuur het pastoraal team over het pastorale beleid.

Het parochiebestuur bestaat uit: de voorzitter (de pastoor), en 6 vrijwilligers die allemaal een portefeuille beheren en komt minimaal 11x per jaar bijeen. Zodra er een vacature is kunnen alle parochianen zich beschikbaar stellen voor een functie binnen het parochiebestuur. De bisschop benoemt de kandidaat in zijn functie. Men aanvaardt zijn functie voor een periode van vier jaar en is daarna eenmaal herkiesbaar.

Nieuwe bestuursleden krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan een introductiecursus.

Ook interesse om eens op bestuurlijk niveau ervaring op te doen? Neem contact op met het Secretariaat voor een oriënterend gesprek.

Bestuursleden

20171031 organogram

Pastoraatsgroep

PASTORAATSGROEP (in oprichting)
In onze parochie is in april 2011 begonnen met de vorming van een pastoraatsgroep.

De pastoraatsgroep is een bijzondere werkgroep in de parochie waarin parochianen samen met het pastorale team meewerken in de uitoefening van de pastorale zorg. Hierbij horen de volgende deeltaken:

• Het signaleren en bespreken van pastorale behoeften, noden en wensen.
  • Het voorbereiden en (doen) uitvoeren van pastoraal beleid.
  • Het ontwerpen en helpen opzetten van pastorale projecten en activiteiten.
  • Het ondersteunen en begeleiden van personen en groepen die in en vanuit de parochie actief zijn.
  • De pastoraatsgroep is niet alleen extra handen en voeten voor het pastoraal team, maar ook extra ogen en oren. Vertrouwelijkheid is hierbij een belangrijk gegeven.
  • De pastoraatsgroep komt 1 keer per maand bij elkaar.

Bij de samenstelling wordt er zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat de parochiekernen en sectoren vertegenwoordigd zijn.

Voorzitter/teamleider

parochieadministrator Dhr. H. Lommers