Ziekte, Afscheid en Uitvaart

Juist wanneer je ziek bent, of kwetsbaar, of oud, of je ervaart je eigen leven als een lijden, of je staat voor een belangrijke operatie, dan kan in de zalving met olie Jezus je heilzaam nabij zijn.
Wanneer door de dood afscheid genomen moet worden van een geliefde kan dat in passende uitvaartviering in de kerk of in het crematorium. Het pastoraal team helpt daarbij.

* klik hier voor meer informatie over ziekte, afscheiduitvaart en avondwake

Ziekte en Afscheid

Als u ernstig ziek wordt, kunt u het sacrament van de zieken ontvangen. Dit sacrament werd vroeger 'het bedienen' of 'het Laatste Oliesel' genoemd. Men wachtte ermee tot vlak voor het sterven. De laatste veertig jaar is dat veranderd. De ziekenzalving kan het beste worden ontvangen als de zieke daar ook echt kracht door krijgt. En niet alleen om gesterkt te zijn voor de laatste reis.

Wilt u of één van uw naaste familieleden dit sacrament ontvangen? Neemt u tijdig contact op met Vijf Heiligen Parochie,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om het sacrament te ontvangen van een priester. Wanneer een priester niet beschikbaar is, dan kan de ziekenzegen worden gegeven door een pastoraal werker. Ook hierin ervaren mensen steun en kracht van God.

Uitvaart en Avondwake

De Vijf Heiligen Parochie biedt een uitvaartplechtigheid met of zonder avondwake. Ook zijn er diverse mogelijkheden om de uitvaart naar eigen wens samen te stellen. Het is wel de regel dat onze parochiële koren de zang verzorgen tijdens de uitvaartplechtigheden.

Een uitvaartplechtigheid kan worden gepland vanaf de volgende tijden: 10.00 uur, 10.30 uur, 11.00 uur, 13.30 uur en zo verder. Voor het plannen van een uitvaart of avondwake belt u met 06-51490011

Meeste gebruikte mogelijkheden:

• Een kerkopbaring tot de uitvaart in één van onze kerken. De aanvangstijd van een avondwake is 19.00 uur.
  • Een uitvaart vanuit een aula, behorende bij een crematorium (of alleen op het kerkhof), maar met een pastor.

Wanneer de uitvaart van de overledene op maandag plaatsvindt kan er tijdens de zondag ochtendviering gebeden worden voor de overledene. Op zondagavond kan er geen avondwake worden gepland. Laat men de uitvaart door de Vijf Heiligen Parochie verzorgen, dan zijn de kosten van de avondwake bij de uitvaartkosten inbegrepen.

Voor de nabestaanden hebben wij een het uitvaartliturgieboekje samengesteld. Daar kunt u zich voorbereiden om de viering samen te stellen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en/of het plannen van een uitvaart of avondwake belt u met 06-51490011 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitvaartplechtigheid (met of zonder avondwake)

Het is regel dat onze parochiële koren de zang verzorgen tijdens de uitvaartplechtigheid.

€580,-*

Uitvaart vanuit een aula behorende bij een crematorium (of alleen op het kerkhof), maar met pastor

€386,-*

Kerkopbaring

Mogelijk van dag van de avondwake tot de uitvaart in:

- Antonius Abtkerk van Terheijden

- Bernarduskerk van Made

- Gummaruskerk van Wagenberg

€53,- per dagdeel

Avondwake die niet gevolgd wordt door een kerkelijke uitvaart

€291,-

* De in rekening gebrachte kosten zijn per 01.01.2016 en minus de kerkbijdragen van de drie voorafgaande jaren.