Wij zoeken:
Bestuurslid parochiebestuur

Vormsel

tegel vormsel glasinloodHet derde van de zeven sacramenten is het Vormsel. De materie van het sacrament is de Olie, het Chrisma, dat bestaat uit Olie, dat de reinheid van het geweten voorstelt en uit balsem, die de geur van de goede, betrouwbare naam met zich draagt. De olie wordt de Bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het Bisdom gevierd wordt op Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priesterschap viert.

Zou jij geraakt willen worden door die goede Geest???

Met het Vormsel besluiten kinderen rond het 12e levensjaar de kennismaking met het verhaal van kerk en parochie. Nadrukkelijk is de uitnodiging tot deelname aan het sacrament van het Vormsel een vraag om bevestiging van opgroeiende kinderen, maar ook aan hun ouders. Als uw zoon of dochter op dit moment in groep 7 zit kan hij/zij dit kalenderjaar het sacrament van het Vormsel ontvangen. U beslist dat samen met hem/haar.

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter. Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend. Dit jaar op 17 november in de H. Gummaruskerk in Wagenberg om 19.30 uur.

Meer informatie over het project Spirit-4-you klik hier.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag, 13 juni 2017 is er een informatiebijeenkomst in het parochiekantoor, Kerkstraat 6 te Made. Deze is bestemd voor de vormelingen die zeker weten dat ze gaan deelnemen aan het vormselproject én hun ouders/verzorgers. De avond is eveneens bedoeld wanneer je nog twijfelt. We zullen heel precies vertellen wat je van het project kunt verwachten, hoe we werken, wat we gaan bezoeken, welke opdrachten er zijn.

De inloop is om 18.45 uur. Wij starten om 19.00 uur.

De informatieavond is echt noodzakelijk om een goed beeld te krijgen, maar mocht deelname aan die bijeenkomst niet mogelijk zijn neem dan kontact op met het parochiekantoor (tel. 0162-682303) dan zorgen zij voor een contact met de werkgroep. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Inschrijven

Er zijn diverse manieren om uw zoon of dochter op te geven voor de voorbereiding op het Vormsel.

1. U kunt de gegevens digitaal invullen. Vul hier het inschrijfformulier ‘Vormsel’ in.

2. Het lukt u niet om de opgave digitaal te regelen en u bent ook niet aanwezig geweest bij de informatiebijeenkomst? Neem dan contact op met het parochiekantoor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: De uiterste inschrijfdatum is 1 juli 2017. Na de start van het Project Spirit-4-you op 7 september kan echt niemand meer toegelaten worden.

Betaling en Voorwaarden

Er zijn twee voorwaarden waaraan u en uw zoon of dochter moeten voldoen om het Vormsel te kunnen ontvangen.

1. Uw zoon of dochter moet gedoopt zijn. Als uw zoon of dochter nog niet gedoopt is, maar wel graag het sacrament van het Vormsel wil ontvangen, neemt u tijdig contact op met het secretariaat of het pastoraal team: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  om te vragen naar de mogelijkheden. Omdat dan ook de 1e H. Communie nog niet ontvangen is, zal dit aan de orde komen.

2. Bijdragen in de kosten. Wanneer u de minimum parochiebijdrage betaalt zijn er aan de voorbereiding geen kosten verbonden. Wanneer u wel parochiebijdrage betaalt, maar minder dan het gestelde minimum, wordt u verzocht het verschil bij te betalen. De kosten voor de bijeenkomst ‘Lopend Vuurtje’ zullen door de parochie worden betaald. Meer informatie over de parochiebijdrage, klik op Tarieven.

Na aanmelding van uw zoon of dochter voor de voorbereiding en toedienen van het Vormsel wordt door de administratie het door u te betalen bedrag berekend. U ontvangt hiervoor een nota. Wanneer u financieel niet in staat bent om genoemd bedrag te betalen, kunt u zich wenden tot het pastoraal team.

Alle foto’s van de vormselviering staan op zijn een CD-rom. Die kunt u vooraf bestellen voor € 15,-.

Meer informatie of aanmelding

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!