Vormsel

tegel vormsel glasinloodHet derde van de zeven sacramenten is het Vormsel. De materie van het sacrament is de Olie, het Chrisma, dat bestaat uit Olie, dat de reinheid van het geweten voorstelt en uit balsem, die de geur van de goede, betrouwbare naam met zich draagt. De olie wordt de Bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het Bisdom gevierd wordt op Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priesterschap viert.

Zou jij geraakt willen worden door die goede Geest???

Met het Vormsel besluiten kinderen rond het 12e levensjaar de kennismaking met het verhaal van kerk en parochie. Nadrukkelijk is de uitnodiging tot deelname aan het sacrament van het Vormsel een vraag om bevestiging van opgroeiende kinderen, maar ook aan hun ouders. Als uw zoon of dochter op dit moment in groep 7 zit kan hij/zij dit kalenderjaar het sacrament van het Vormsel ontvangen. U beslist dat samen met hem/haar.

Vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’

Vanwege het vertrek van pastoraalwerker Han Geppaart en het daarmee kleiner worden van het pastoraal team, én bovendien het kleiner worden van de vormselwerkgroep verandert ook de voorbereiding op het vormsel.

Het project ‘Spirit-4-you’ komt te vervallen. Alle vormelingen worden uitgenodigd aan te sluiten bij het vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’ van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek en de Nazarethparochie in Breda.
Het vormsel en de voorbereiding daarop hebben plaats in Prinsenbeek en twee keer in onze eigen Vijf Heiligen Parochie.

Op dinsdag 4 september is er een informatiebijeenkomst in de sacristie van de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek om 20.00 uur.

Overigens zal Han Geppaart, die in deze parochie gaat werken, het vormselproject mee begeleiden.

Aanmelden kan via deze website.

Voorwaarden en kosten
Er zijn twee voorwaarden waaraan u en uw zoon of dochter moeten voldoen om het Vormsel te kunnen ontvangen.
1. Uw zoon of dochter moet gedoopt zijn.
Als uw zoon of dochter nog niet gedoopt is, maar wel graag het sacrament van het Vormsel wil ontvangen, neemt u tijdig contact op met het secretariaat of het pastoraal team: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te vragen naar de mogelijkheden. Omdat dan ook de 1e H. Communie nog niet ontvangen is, zal dit aan de orde komen.

2. Bijdragen in de kosten.
Wanneer u de minimum parochiebijdrage betaalt zijn er aan de voorbereiding geen kosten verbonden. Wanneer u wel parochiebijdrage betaalt, maar minder dan het gestelde minimum, wordt u verzocht het verschil bij te betalen. De kosten voor de bijeenkomst ‘Lopend Vuurtje’ zullen door de parochie worden betaald. Meer informatie over de parochiebijdrage, klik op Tarieven.

Meer informatie of aanmelding

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!