Wij zoeken:
Bestuurslid parochiebestuur

tegel jonge gezinnen glasinlood

Jonge Gezinnen

De beelden die men heeft bij kerk en de betrokkenheid bij de parochie worden bepaald door krimp en terugloop. Wij ontkennen dat niet, maar er is meer. We investeren in Peuter-kleuterkerk en Kinderkerk. Tevens is een project in ontwikkeling dat zich richt op de nieuwe generatie jonge gezinnen, al of niet met opgroeiende kinderen.

Er zijn voor jonge gezinnen verschillende activiteiten:

• Peuter-Kleuterkerk;  Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders
  • Kinderkerk; Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf + 6/7 jaar tot + 12 jaar en hun ouders
  • Misdienaargroep; Misdienaars zijn jongens en meisjes die meehelpen in de viering. Zij dragen het evangelieboek en het boek met de lezingen binnen en dragen de kaarsen wanneer het evangelie wordt voorgelezen.
  • Parochieel gezinskoor; voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf groep 4 tot......... zolang je zingen leuk vindt. Daar horen ook ouders of opa's en oma's bij!!

We informeren jonge gezinnen via deze website, via email, via weekblad 't Carillon, via de basisscholen en via Facebook.
Dit laatste medium is betrekkelijk nieuw en nog in ontwikkeling. Like ons, zo blijf je van alle informatie en foto's op de hoogte.

Gezinsactiviteiten

Een parochie wordt gevormd door mensen die bij elkaar horen, zich er thuis voelen, waar men aandacht heeft voor elkaar. Het is een gemeenschap die haar basis heeft in Jezus Christus. Daarom wil de Vijf Heiligen Parochie aan jonge gezinnen een aantrekkelijk programma aanbieden, waarin kinderen kunnen ingroeien in het katholieke geloof.

Peuter-Kleuterkerk

“Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders”

Voor peuters en kleuters tot + 6/7 jaar (tot de voorbereiding 1e Heilige Communie) zijn er regelmatig eenvoudige activiteiten met een speels karakter. De peuterkerkkaars wordt aangestoken. We zingen liedjes en bidden samen, sommige met gebaren erbij. Er wordt een verhaal verteld met een verwerkingsactiviteit. Na afloop ontmoeten we elkaar met wat lekkers erbij. De viering is steeds in de H. Gummaruskerk in Wagenberg en begint om 11.00 uur en duurt een klein halfuur.

Bekijk hier de Peuter-Kleuterkerk activiteiten

Kinderkerk

“Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf + 6/7 jaar tot + 12 jaar”

Op dit moment zijn er alleen kinderkerkvieringen in de H. Bernarduskerk te Made. Deze vieringen geschikt voor kinderen die op de basisschool zitten vanaf ongeveer 6/7 jaar. Een werkgroep bereidt de viering voor. De activiteiten zijn op zondagochtend om 09.30 uur

Bekijk hier de Kinderkerk activiteiten

Misdienaargroep

Vooral in de eucharistieviering hebben ze een belangrijke taak: Het mee klaarmaken van de altaartafel.

In een woord- en communieviering helpen ze de voorganger om het H. Brood eerbiedig van het tabernakel naar het altaar te brengen. Soms helpen ze bij het ontsteken van wierook. Juist door de taken van de misdienaar krijgt een viering een feestelijker en sfeervoller karakter.

Omdat er meer misdienaars zijn hoef je niet elk weekend aanwezig te zijn. In Made en Wagenberg zijn er misdienaars die om de ‘zoveel weken’ zondags meehelpen.

Wil je ook meedoen?

Spreek pastoraal werker Han Geppaart er maar op aan of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parochieel gezinskoor

Sinds kort hebben we een leuk nieuw gezinskoor in onze parochie Living Spirit. Heb je zelf belangstelling hiervoor of je kent iemand uit je omgeving die hiervoor interesse heeft, neem dan contact op met ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPROEP

De werkgroepen hebben nieuwe leden nodig!

Ouders, opa's of oma's, schroom niet om je aan te melden en mee te helpen in de werkgroep.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de werkgroep Peuter-kleuterkerk, tel. 0162-682303 of een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.