Doop

tegel doop glasinloodMet onze handen dragen wij ons kind. Wij koesteren het, strelen en verzorgen het. Als het kind jong is, dragen wij het naar de kerk om het te laten dopen. De handen van de pastor zegenen je kind en met het teken van water wordt je zoon of dochter op een speciale manier aangeraakt door God. Daarom noemen we het doopsel een sacrament. Het is het eerste van de zeven sacramenten in de Katholieke Kerk.

Het doopsel heeft alles te maken met Jezus Christus. De Kerk wordt gevormd door zijn volgelingen. Zij willen de goede boodschap van Jezus in praktijk brengen. Door de doop behoor je tot die gemeenschap en dus tot de Kerk.

De mogelijkheid om de doop te vieren is 1x per maand op zondagmiddag. Daarnaast op hoogfeesten, met name Pasen is geschikt daarvoor. Naast de kinderdoop is ook de doop van volwassenen met een gepast katechumenaat een mogelijkheid en ook daarbij verdient een gezamenlijke voorbereiding de voorkeur.

Voor meer informatie lees de Meest gestelde vragen over dopen

Lees meer...