Wij zoeken:
Bestuurslid parochiebestuur

Doop

tegel doop glasinloodMet onze handen dragen wij ons kind. Wij koesteren het, strelen en verzorgen het. Als het kind jong is, dragen wij het naar de kerk om het te laten dopen. De handen van de pastor zegenen je kind en met het teken van water wordt je zoon of dochter op een speciale manier aangeraakt door God. Daarom noemen we het doopsel een sacrament. Het is het eerste van de zeven sacramenten in de Katholieke Kerk.

Het doopsel heeft alles te maken met Jezus Christus. De Kerk wordt gevormd door zijn volgelingen. Zij willen de goede boodschap van Jezus in praktijk brengen. Door de doop behoor je tot die gemeenschap en dus tot de Kerk. Meestal wordt een kindje gedoopt op zondag na de reguliere viering, een andere mogelijkheid is je zoon of dochter te laten dopen in een weekendviering. Het meest bijzondere moment is wel de Paaswake. Al deze mogelijkheden kun je met de pastor bespreken.

Voor meer informatie lees de Meest gestelde vragen over dopen

Lees meer: Doop

Eerste H. Communie

Na de doop volgt het tweede sacrament: het voor de eerste keer ontvangen van de hostie tijdens de Eerste H. Communie. Door de Eerste Communie gaan kinderen zich steeds meer thuis voelen in de kerk. Aan die eerste keer gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf.

De feestelijke eerste deelname aan de eucharistieviering is voor kinderen en hun ouders een belangrijke gebeurtenis rond Jezus van Nazareth en de parochiegemeenschap.

De voorbereiding op de Eerste Communie wil een stap zijn in het zoeken naar een verbintenis tussen het dagelijkse leven en de wereld van geloven, godsdienst, traditie en kerk. U bent van harte welkom.

Lees meer: Eerste H. Communie

Vormsel

tegel vormsel glasinloodHet derde van de zeven sacramenten is het Vormsel. De materie van het sacrament is de Olie, het Chrisma, dat bestaat uit Olie, dat de reinheid van het geweten voorstelt en uit balsem, die de geur van de goede, betrouwbare naam met zich draagt. De olie wordt de Bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het Bisdom gevierd wordt op Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priesterschap viert.

Lees meer: Vormsel