Even bijpraten over het Vormsel
Han Geppaart,pw

Zes jonge mensen uit de Vijf Heiligen Parochie heb 'ja' gezegd om aan te sluiten bij de vormselvoorbereiding. Vanaf 4 september volgens zij met andere kinderen het project: God gaat altijd met je mee.

Aan het begin van het schooljaar hebben de jongens en meisjes uit de Vijf Heiligen Parochie een uitnodiging ontvangen om hun vormsel te krijgen. Vooraf aan deze belangrijke gebeurtenis gaan ze zich voorbereiden bij de Nazarethparochie en de parochie OLV ten Hemelopneming (die overigens vanaf 1 januari 2019 samengaan in de Parochie H. Maria Magdalena).

Wat gaan de vormelingen doen?

Aan de hand van een leuk vormgegeven lees- en werkmap komen ze steeds meer te weten over de Geest van God. Hoe deze H. Geest mensen inspireert en aanzet om te zien naar mensen die het niet zo goed hebben als wij. De voorbije weken hebben we de ‘Adem van God’ gevoeld en bezongen bij een vuurpot in een open veld. Met elkaar gesproken over bidden, over wat we geloven. Samen is gezocht naar een goed doel waarvoor we ons als vormelingen van de drie parochies willen inzetten.

Pbwebsite Actueel100 300x200Dat goede doel is geworden de Terheijdense Stichting PrentenboekenPlus. Deze stichting ontwikkelt aangepaste prentenboeken voor (visueel) beperkte kinderen waarin onder meer gebruik wordt gemaakt van braille en tactiele (voelbare) illustraties (https://prentenboekenplus.nl/).

Verder maakten we op 27 oktober in Bergen op Zoom de fantastische diocesane vormelingendag Lopend Vuurtje mee. Dat was ook deze keer weer een tof en inspirerend samenzijn. Het programma voor ouders en begeleiders stond dit jaar geheel in het teken naar aanleiding van de voorgenomen bisdombedevaart naar de H.Benedictus: wat kan de leefregel van Benedictus betekenen voor ons eigen jachtige bestaan? Ouders hebben het zeer fijn gevonden.

En nu staat binnenkort een film op het programma en de verdere voorbereiding op het vormsel dat zal plaatsvinden in de kerk van OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek op vrijdag 25 januari.