VERANDERINGEN IN ONZE KERK

H.Antonius Abt te Terheijden

Al langere tijd is er sprake van verkleining van onze kerk van Terheijden. De eerste tekenen daarvan waren in de afgelopen weken al zichtbaar. Nu vordert het werk en ‘kerken we’ sinds vorige week in het voorste gedeelte van de kerk. Dat deel wordt binnenkort ook afgeschermd, zodat we én op waardige wijze de wekelijkse viering kunnen houden én tegelijk de verbouwing en de aanpassing van de kerk kunnen voortgaan.

Lees meer...

Uitlegviering Communicanten

In mei ontvangen 55 kinderen in onze Vijf Heilige Parochie hun 1e Heilige Communie. Dat vindt plaats in sfeervolle eucharistievieringen. Maar....wat gebeurt er dan in zo’n viering?

Er wordt gebeden en gezongen. We staan, zitten, knielen. We lezen Bijbelverhalen en vieren met brood en wijn. Voor velen is het vertrouwd. Maar voor de kinderen die voor de allereerste keer het H. Brood gaan ontvangen is dat niet zo. De uitlegviering a.s. zondag is een gewone eucharistieviering, maar steeds vindt bij elke onderdeel een korte toelichting of uitleg plaats. Ook als je al jaren viert kun je nog verrassend nieuwe zaken horen.

Wees van harte welkom.
Werkgroep 1e H. Communie.