Wij zoeken:
Bestuurslid parochiebestuur

Uitlegviering Communicanten

In mei ontvangen 55 kinderen in onze Vijf Heilige Parochie hun 1e Heilige Communie. Dat vindt plaats in sfeervolle eucharistievieringen. Maar....wat gebeurt er dan in zo’n viering?

Er wordt gebeden en gezongen. We staan, zitten, knielen. We lezen Bijbelverhalen en vieren met brood en wijn. Voor velen is het vertrouwd. Maar voor de kinderen die voor de allereerste keer het H. Brood gaan ontvangen is dat niet zo. De uitlegviering a.s. zondag is een gewone eucharistieviering, maar steeds vindt bij elke onderdeel een korte toelichting of uitleg plaats. Ook als je al jaren viert kun je nog verrassend nieuwe zaken horen.

Wees van harte welkom.
Werkgroep 1e H. Communie.

Wat kan ik doen als vrijwilliger?

In de parochie wordt op alle dagen van de week veel werk verzet door vrijwilligers. Dat varieert van het verzorgen van de bloemversiering in de kerken tot het verzorgen van het parochieblad, van het zingen in een van de parochiekoren tot het besturen van de parochie, van secretariaatswerkzaamheden tot het onderhouden van de website.

Teveel om in deze informatie op te noemen. Het is dus belangrijk dat voldoende mensen zich blijven inzetten om de parochie een levende vitale gemeenschap te laten zijn. Wil jij hier ook aan bijdragen? Neem dan contact op met een van de leden van het pastoraal team of bij het centraal secretariaat van de parochie.

Aanmelden als vrijwilliger klik hier!

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met het parochiekantoor, Kerkstraat 6 te Made, tel. 0162-682303, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..