Vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’

tegel vormsel glasinlood

Alle vormelingen in onze parochie nodigen wij uit om aan te sluiten bij het vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’ van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek en de Nazarethparochie in Breda.

De viering van het heilig Vormsel is vrijdag 24 januari 2020 in de H. Martinuskerk te Breda (Princenhage).

Deelname vormsel
Al in de laatste weken van dit schooljaar hebben de kinderen uit groep 7 via de basisscholen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het Vormsel. De voorbereidingen op het Vormsel starten in september. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Heeft uw kind geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u dit aanvragen bij de werkgroep vormselvoorbereiding van de parochie. Deze is via e-mail bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over het Vormsel en aanmelden lees je op de website van de Parochie Maria Magdalena: https://parochiemariamagdalena.nl/vormsel/

Informatiebijeenkomst vormsel

Op donderdag 13 juni was er om 20.00 uur in de sacristie van de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek (Markt 32, 4841 AC Prinsenbeek) een informatie-avond voor ouders. Op deze informatieavond werd het Vormselproject verder uitgelegd. Ook was er gelegenheid om uw kind aan te melden voor het Vormsel.

Lopend Vuurtje

Als onderdeel van de vormselvoorbereidingen wordt “Lopend Vuurtje” georganiseerd, een dag speciaal voor alle vormelingen in ons bisdom. Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 november 2019. Verder bestaan de vormselvoorbereidingen uit vier bijeenkomsten met alle vormelingen samen en drie bijeenkomsten in een kleine groepje bij iemand thuis, in de periode van september 2019 tot januari 2020.

Voorwaarden en kosten

Er zijn twee voorwaarden waaraan u en uw zoon of dochter moeten voldoen om het Vormsel te kunnen ontvangen.
1. Uw zoon of dochter moet gedoopt zijn.
Als uw zoon of dochter nog niet gedoopt is, maar wel graag het sacrament van het Vormsel wil ontvangen, neemt u tijdig contact op met het secretariaat of het pastoraal team: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te vragen naar de mogelijkheden. Omdat dan ook de 1e H. Communie nog niet ontvangen is, zal dit aan de orde komen.

2. Bijdragen in de kosten.
Wanneer u de minimum parochiebijdrage (€ 120,00 per gezin per jaar)betaalt zijn er aan de voorbereiding geen kosten verbonden. Wanneer u wel parochiebijdrage betaalt, maar minder dan het gestelde minimum, wordt u verzocht het verschil bij te betalen. De kosten voor de bijeenkomst ‘Lopend Vuurtje’ zullen door de parochie worden betaald. Meer informatie over de parochiebijdrage, klik op Tarieven.

Meer informatie of aanmelding

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!