tegel vormsel glasinloodProject Spirit-4-you

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend.

Waarover gaat het vormselproject? - Informatie voor vormelingen

Het vormselproject

Hoe ziet er dat uit? Van 30 augustus tot half november, ga je je in een groep voorbereiden op het Vormsel. Je doet dat niet alleen. Een van je ouders neemt soms ook deel aan de bijeenkomsten. Deze vinden meestal ’s avonds plaats van 19.00 tot 20.30 uur. Enkele bijeenkomsten vinden op een woensdagmiddag en een zaterdag plaats.
We bezoeken een klooster in Oosterhout en ontmoeten vormelingen uit het hele bisdom in Bergen op Zoom tijdens Lopend Vuurtje. De bisschop zal je daarvoor uitnodigen. Natuurlijk krijg je een mooie map waar je thuis in kunt lezen en werken.

Spirit-4-you

Spirit komt van het Latijnse woord voor Geest. Het is de bedoeling dat je ergens door geraakt wordt en wel door... de Geest van God! De Geest kan op vele manieren werken. We zien voorbeelden van mensen, zoals een kloosterzuster of Petrus of iemand uit je eigen omgeving. Mensen die geraakt zijn en die ook ons nu nog inspireren. We zien hoe Jezus gezonden wordt door de Geest, maar ook hoe wij zelf door de Geest uitgedaagd worden iets voor anderen over te hebben. Daarom gaan we zelf op een zondag geld inzamelen voor een goed doel door middel van een sponsactiviteit. Als we het over de Geest van God hebben vinden velen het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen. Misschien jij ook wel? Je zult zien en horen in de zesde bijeenkomst dat dit best kan meevallen en dat je er heel goed over kunt spreken. We maken daar zelfs een leuke sketch van. Op de dag van het Vormsel proberen we een korte ontmoeting te hebben met de vormheer. Dat is afhankelijk wie van hen het vormsel zal toedienen. Je kunt hem dan enkele vragen stellen. Elke bijeenkomst beginnen en eindigen we met gebed. We halen de Geest van God op die manier er gewoon bij! Wat we trouwens ook nooit vergeten is: de vuurpot! Wat dat is ontdek je nog wel.

Uit je dak?

Compleet uit je dak gaan voor je filmheld of je popidool. Wie kent het niet? Dat is ook zo'n beetje wat de vrienden van Jezus met Hem meemaken. Ze hebben alles achter zich gelaten om met Jezus op te trekken. Om overal over Hem te vertellen: dat God naar je op zoek is. Dat Hij er voor je is en dat geloof in Hem je blij en gelukkig maakt. Hier is de Geest van God aan het werk; die je helpt bij de keuzes die je moet maken en bij het vinden van je weg in het leven; en je laat ontdekken dat Jezus iets van God laat zien. Zou jij geraakt willen worden door die goede Geest???

Wat moet je doen?
Je gewoon opgeven voor het vormsel en dat kan wanneer je op 1 september a.s. in groep 8 zit en je hebt je eerste communie hebt ontvangen. Je gaat deelnemen aan een te gek vormselproject.

De planning voor 2018 gaat er vermoedelijk zo uitzien:

Bijeenkomst

Donderdag 30 augustus

1. Ga je mee (Zonder ouder)

Wagenberg - H. Gummaruskerk

19.00-20.30

Woensdag 12 september

2. Mensen die je raken (Met ouder is ter keuze)

Oosterhout, Zandheuvel 90 – OLV Abdij

13.15-15.30

Donderdag 20 september

3. Voor wie zet jij je in? (Met ouder)

Made parochiekantoor

Zondag 7 oktober

5. Goede Doelviering (Met ouder)

H. Bernarduskerk

9.30 viering

Zaterdag 27 oktober

4. Lopend Vuurtje (Met enkele hulpouders)

Bergen op Zoom

9.45-15.30

Dinsdag  30 oktober

6. Feest van de Geest (Met ouder)

Made Parochiekantoor

Woensdag  21 november (onder voorbehoud)

7. Oefenen viering (Met ouder)

Wagenberg – H. Gummaruskerk Oefenen viering

met koor

19.45-20.30

Vrijdag 23 november (onder voorbehoud)

Vormsel

Wagenberg – H. Gummaruskerk

Ontmoeting vormheer

Start viering

Dinsdag 27 november (onder voorbehoud)

8 Amerikaanse fuif – foto’s – evaluatie (Met ouder is ter keuze)

Made – Parochiekantoor

18.00-19.30

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of hebben jullie een speciaal verzoek. Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!