Vijf Heiligen Parochie

SAMEN MET ANDEREN OP WEG GAAN

WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE VIJF HEILIGEN PAROCHIE

U bent welkom voor vieringen, ontmoetingen of een gesprek met pastorale beroepskrachten en vrijwilligers.

Voor dringende pastorale hulp: 
Tel.06-51490011

Agenda

ma di wo do vr za zo
3
4
5
6
7
10
11
12
17
18
20
21
25
26
27
28

Zoeken

Fotoalbum

Vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’

tegel vormsel glasinlood

Vanwege het vertrek van pastoraalwerker Han Geppaart en het daarmee kleiner worden van het pastoraal team én bovendien het kleiner worden van de vormselwerkgroep verandert ook de voorbereiding op het vormsel in onze parochie. Alle vormelingen in onze parochie nodigen wij uit om aan te sluiten bij het vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’ van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek en de Nazarethparochie in Breda.

Voorbereiding en opgave
Al in de laatste weken van dit schooljaar hebben de kinderen uit groep 7 via de basisscholen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het Vormsel. De voorbereidingen op het Vormsel starten in september. INSCHRIJVING IS MOGELIJK TOT 28 JUNI.

Heeft uw kind geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u dit aanvragen bij de werkgroep vormselvoorbereiding van de parochie. Deze is via e-mail bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over het Vormsel en aanmelden lees je op de website van de Parochie Maria Magdalena: https://parochiemariamagdalena.nl/vormsel/

 

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 13 juni is er een informatie-avond voor ouders. Om 20.00 uur in de sacristie van de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek (Markt 32, 4841 AC Prinsenbeek). Op deze informatieavond wordt het Vormselproject verder uitgelegd. Ook is er gelegenheid om uw kind aan te melden voor het Vormsel.

Voorwaarden en kosten

Terugkombijeenkomst Vormselwerkgroep

Op woensdag 13 maart werd het vormselproject voor het jaar 2018-2019 afgesloten. Belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de keuze van een goed doel door de vormelingen. Voor dit goede doel worden door de kinderen acties bedacht om geld in te zamelen. Dit jaar werd als goede doel gekozen PrentenboekPlus.

Tijdens deze terugkombijeenkomst werd de cheque, met het bedrag dat door de acties van de vormelingen werd ingezameld, tezamen met het geld dat tijdens de collectes rond de kerst werd opgehaald, uitgereikt aan Colette Pelt, oprichtster en directeur van PrentenboekPlus. 

In totaal het fantastische bedrag van €3.539,93. Heel goed gedaan!

Lees meer...

tegel jonge gezinnen glasinlood

Jonge Gezinnen

De beelden die men heeft bij kerk en de betrokkenheid bij de parochie worden bepaald door krimp en terugloop. Wij ontkennen dat niet, maar er is meer. We investeren in Peuter-kleuterkerk en Kinderkerk. Tevens is een project in ontwikkeling dat zich richt op de nieuwe generatie jonge gezinnen, al of niet met opgroeiende kinderen.

 

Er zijn voor jonge gezinnen verschillende activiteiten:

  • Peuter-Kleuterkerk;  Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders
  • Kinderkerk; Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf + 6/7 jaar tot + 12 jaar en hun ouders
  • Misdienaargroep; Misdienaars zijn jongens en meisjes die meehelpen in de viering. Zij dragen het evangelieboek en het boek met de lezingen binnen en dragen de kaarsen wanneer het evangelie wordt voorgelezen.
  • Parochieel gezinskoor; voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf groep 4 tot......... zolang je zingen leuk vindt. Daar horen ook ouders of opa's en oma's bij!!

We informeren jonge gezinnen via deze website, via email, via weekblad 't Carillon, via de basisscholen en via Facebook.
Dit laatste medium is betrekkelijk nieuw en nog in ontwikkeling. Like ons, zo blijf je van alle informatie en foto's op de hoogte.

 

Lees meer...

Bijzondere Projecten en Activiteiten

De Vijf Heiligen Parochie staat dicht bij het leven van mensen-nu, gevoed door een lange, brede geloofstraditie met een schat aan gebruiken, feesten en rituelen. In een veranderende samenleving vraagt dat steeds naar nieuwe projecten en activiteiten om het verhaal van kerk en parochie gaande te houden als een zinnige bijdrage aan de kwaliteit van leven en samenleven.

Onze activiteiten:

  • Peuter-Kleuterkerk;  Speelse activiteiten voor peuters/kleuters tot 6/7 jaar
  • Kinderkerk; Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf 6/7 jaar t/m12 jaar
  • Overig; Leerzame activiteiten voor volwassenen

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0162-682303 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zijn ook op Facebook te vinden. Zoek op 'Vijf Heiligen Parochie' en like ons om zo van alle informatie en foto's op de hoogte te blijven.

 

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok