Zaterdag 30 september: Spectacles op zaterdag

Themaviering: Zorg

Op zaterdag 30 september a.s. vindt om 19.00 uur de 2de themaviering plaats in de reeks Spectacles op zaterdag in de H. Bernarduskerk te Made. Na de viering is er gelegenheid voor informele ontmoeting bij koffie en thee. Iedereen is van harte welkom!

SPECTACLES
Verwacht geen spektakel
maar bekijk
de wereld, ons samenleven
en jouw eigen leven
eens door een andere bril
Verrijk elkaar
Leer jezelf kennen.

Onder de titel “Zorg” vindt de tweede themaviering plaats in de reeks Spectacles op zaterdag.
Het is een Viering van verhaal, woord , stilte, meditatie en gebed, muzikaal verzorgd door de Tempeliers.

Voorganger is pastor Gerard Oostveen.

Parochieactiviteiten 2017

Voor uw gemak zetten wij hieronder een aantal bijzondere parochieactiviteiten bij elkaar. U ziet vanzelf of er iets voor u bij zit.

Zaterdag 2 september 2017 14.00 uur
Gemeenschappelijke Ziekenzalving
H. Gummaruskerk

Zondag 10 september 2017 9.30 uur
Parochiële viering Maria Geboorte
Maria Vesper 15.30 uur

Zaterdag 16 september 2017 10.30 uur
Vrijwilligersbedankdag
10.30u.
H. Gummaruskerk
Aansluitend om 17 uur een viering waar alle parochianen zeer welkom zijn!!

Zondag 17 september 2017 9.30 uur
Project Gezinskerk
H.Bernarduskerk

Zaterdag 30 september 2017 19.00 uur
Themaviering Tempeliers

Lees meer: Parochieactiviteiten 2017

PROJECT GEZINSKERK

De vieringen van de Eerste Communie hebben in Terheijden en in Made hun beslag gekregen.
Wat opviel: er is met veel plezier samen voorbereid en gewerkt. Niet alleen om er mooie vieringen van te maken, maar juist ook om te zorgen dat het verhaal van Jezus ons gaat bijblijven als een opwekkend en optimistisch verhaal: er is iets goeds weggelegd voor jou, voor mij, voor de wereld, voor alle mensen!

Verbinding van jonge gezinnen met elkaar
op een zoektocht naar geloven en namen voor God
in het leven van alledag.

Het project Gezinskerk, dat al langer in voorbereiding is, heeft inmiddels voet aan de grond gekregen bij de gezinnen van de eerste Communiekinderen van 2017.

Lees meer: Project Gezinskerk

tegel vormsel glasinloodProject Spirit-4-you

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend.

Lees meer: Project Spirit-4-you