Kanselbericht

Pastoor Dhr. Vincent Schoenmakers stopt wegens gezondheidsklachten

vincent schoenmakers

Pastoor Dhr. Vincent Schoenmakers stopt met ingang van 20 september wegens gezondheidsklachten. Tijdelijk wordt vicaris-generaal Dhr. Harry Lommers waarnemend pastoor in de Vijf Heiligen Parochie.

Vier jaar geleden werd Vincent Schoenmakers benoemd tot waarnemend pastoor van onze parochie. Aan het begin van de zomer kreeg pastoor Schoenmakers gezondheidsklachten. In overleg met de bisschop van Breda heeft Vincent Schoenmakers ontslag gevraagd uit zijn functie. De bisschop heeft begrip voor zijn verzoek, en hij heeft hem met ingang van 20 september eervol ontslag verleend.

Ook wij hebben begrip voor het verzoek van Vincent Schoenmakers. Tegelijk weten we dat we hem erg zullen gaan missen. De manier waarop hij leiding gaf aan het parochiebestuur en het pastoraal team was inspirerend en heel opbouwend. Hij straalde vertrouwen uit en zorgde voor continuïteit. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet.

Harry LommersDe bisschop van Breda heeft vicaris-generaal Harry Lommers gevraagd om waarnemend pastoor te worden in de Vijf Heiligen Parochie. Harry Lommers heeft dat toegezegd. Met ingang van 20 september is hij benoemd tot waarnemend pastoor voor onze parochie. We zijn blij dat hij ons wil helpen in het dragen van de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor onze parochie. Het pastoraal team en het parochiebestuur blijven aanspreekbaar op de dagelijkse zorg in en voor de parochie, zoals dat in de afgelopen jaren ook is gebeurd.

Namens het pastoraal team en het parochiebestuur