Wij zoeken:

Samenkomen met Allerheiligen en Allerzielen

Allerheiligen Allerzielen

Samen troost vinden met Allerheiligen en Allerzielen

Naar een eeuwenoude traditie staan katholieken op 1 en 2 november stil bij hun lieve doden. Op dinsdag 1 november en woensdagavond 2 november bent u van harte welkom om samen met ons stil te staan tijdens Allerheiligen en Allerzielen.

Allerheiligen

Op dinsdag 1 november vieren we Allerheiligen om 19.00 uur in de H. Gummaruskerk in Wagenberg.
We gedenken mensen die in de geschiedenis belangrijk zijn geworden voor gelovigen. Het zijn mensen die naam gemaakt hebben. Mensen die een steun of een voorbeeld voor je kunnen zijn. Even goed kan het iemand zijn die voor velen anoniem gebleven is, maar net voor jou een inspiratiebron wanneer het tegenzit.

Allerzielen

Op 2 november gedenken we tijdens Allerzielen om 19.00 uur in alle kerken van onze Vijf Heiligen Parochie
Tijdens Allerzielen noemen we hun naam en branden voor hen een kaars van al diegenen die ons het voorbije jaar door de dood ontvallen zijn.  Eveneens worden dan genoemd – hardop of in stilte – al die mensen die ons lief waren maar die we al eerder aan de dood kwijtraakten. In deze viering hopen we een beetje troost te vinden: omdat we samen zijn, maar ook door de woorden die we horen, de gebeden die we uitspreken en de aanwezigheid van onze God.

Wij nodigen iedereen uit om naar de vieringen in onze kerken te komen om zo elkaar samen te dragen en te troosten voor het aanschijn van onze God.

Allerheiligen en Allerzielen in de Vijf Heiligen Parochie

Na de zeer warme, droge en zonnige septemberdagen laat de herfst zich in de loop van oktober toch zien. De bladeren gaan vallen en de wintertijd gaat in. De lange winteravonden staan voor de deur. Sommigen zien er naar uit. Anderen zien er tegenop. Voor de een zijn ze dierbare, maar toch weemoedige herinneringen aan vervlogen tijden. Bij een ander beginnen ideeën over lange winteravonden gestalte te krijgen. Hoe het ook zij, de natuur maakt zich op voor de winter. Het lijkt of het leven gaat wijken voor de koude dood.

Onherroepelijk komen beelden van geliefde personen op je netvlies. Lieve mensen van wie je gehouden hebt en die het voorbije jaar of al langer geleden zijn gestorven. Je denkt aan hoe ze lachten, huilden, grapjes maakten, konden mopperen of opgingen in hun hobby. Allerlei (eigen-)aardigheden schieten door je hoofd: ja zo was hij, zo deed zij. Door Jezus nodigt God ons uit om al ons verdriet of onze wanhoop bij Hem neer te leggen. Soms twijfelen we er wel eens aan of Hij ons wel hoort. Maar op een ander moment...soms heel even...laat Hij zien dat Hij er is: in een knipoog, een arm om je schouder, een glimlach, een diep van binnen gevoelde warmte.

Een bijzondere samenkomst neemt plaats op zondagmiddag 30 oktober om 15.30 uur in basisschool De Schittering met aansluitend een bezoek aan het kerkhof in Hooge Zwaluwe. Wie in Hooge Zwaluwe het voorbije jaar een geliefde door de dood verloren hebben, mogen zich van harte uitgenodigd voelen.

Pastoraal team Vijf Heiligen Parochie
Waarnemend pastoor V. Schoenmakers,
Pastoraal werker G. Oostveen,
Pastoraal werker H. Geppaart.