Advent: Op weg naar Kerstmis

Advent aansteken

De vier kaarsen op de Adventskrans zorgen voor een groeilicht, dat meer en meer een cirkel wordt naarmate wij het feest van Kerstmis naderen.

Op zondag 23 december is iedereen vanaf 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom in de H. Bernarduskerk in Made om de kerk binnen te wandelen en eens rustig aandacht te hebben voor de kerststallententoonstelling in de kerk, er is muziek en er is gelegenheid om de wensboom aan te kleden met mooie kerstwensen voor wie dan ook.

Om 11.00 uur zal er een viering zijn waar 3 voorleeskampioenen van de basisscholen een verhaal voorlezen en zullen wij rond de 4 kaarsen van de Adventskrans spelenderwijs wat verdieping aanreiken. Zo wordt een speelse woorddienst, die ook voor kinderen en jonge gezinnen verstaanbaar is, opgevolgd door de viering van de eucharistie.

De 4e zondag van de Advent werpt het licht van Kerstmis zijn glans al vooruit, het is nog maar een dag ver.. Van die vierde Adventszondag gaan we in onze parochie iets bijzonders maken onder het thema “Kerstmis is heimwee”. Het programma van deze zondagmorgen komt tot stand middels samenwerking tussen de Vijf Heiligen Parochie, Theek 5 en de Heemkundekring.

Programma:

Vanaf 10.00 uur bent u welkom om de kerk binnen te wandelen en eens rustig aandacht te hebben voor de kerststallententoonstelling in de kerk, er is muziek en er is gelegenheid om de wensboom aan te kleden met mooie kerstwensen voor wie dan ook.

In de parochie is op zondag 23 december één viering, om 11.00 uur in de H. Bernarduskerk. In die viering zingt het Blasiuskoor, zullen er 3 voorleeskampioenen van de basisscholen een verhaal voorlezen en zullen wij rond de 4 kaarsen van de Adventskrans spelenderwijs wat verdieping aanreiken. Zo wordt een speelse woorddienst, die ook voor kinderen en jonge gezinnen verstaanbaar is, opgevolgd door de viering van de eucharistie.

Na de viering is er koffie, thee en wat erbij, gelegenheid tot ontmoeting en weer is er muziek. Poporkest Hercules en de Wilgenband vullen dit heerlijke uur in met mooie klanken. Tevens kunt u dan genieten van een beeldenreeks rond Kerstmis in de tijden van vroeger.

Rond 13.00 uur komt er einde aan een hopelijk zinvolle invulling van de laatste stap naar kerstmis en gaan we naar huis, want daar zal ook nog wel een en ander te doen zijn.

Hartelijk welkom!