Nieuws uit de bestuursvergadering september 2017

Samenvatting bestuursvergadering september 2017:

• De “Bronzen Bever” voor bestuurslid José Mureau.
  • Organogram en omschrijving op de website
  • “Hei-middag” bijeenkomst.
  • Voortgang vieringen in H. Antonius Abt kerk te Terheijden tijdens de verbouwing.
  • Parochiebladje (mededeling blaadje) in de kerken.
  • Korte mededelingen

De “Bronzen Bever” voor bestuurslid José Mureau.
De voorzitter Vincent Schoenmaker staat even stil bij de feestelijke onderscheiding aan José Mureau en spreekt zijn dank uit voor de grote inzet van José voor de kerk.
José bedankt ieder voor zijn/haar aanwezigheid.

Organogram en omschrijving op de website.
Het organogram (structuur van de Vijf Heiligen Parochie) is aangepast en staat binnenkort met een gewijzigde beschrijving op de website.

“Hei-middag” bijeenkomst.
Het bestuur en het pastoraalteam gaan gezamenlijk nadenken en discussiëren over de cijfers. Op welke gebieden kunnen we bezuinigen en waar liggen de grootste aandachtsgebieden.

In het carillon en “Rondom de Toren” wordt een uitvoerig artikel gepubliceerd zodat iedere parochiaan op de hoogte gesteld wordt van de huidige en toekomstige verbouwing. Tijdens de verbouwing worden de vieringen op de normale wijze voortgezet.
De parochianen worden over de voortgang op de hoogte gehouden.

Parochiebladje (mededeling blaadje) in de kerken.
In Wagenberg en Terheijden wordt gewerkt met een parochieblaadje waarin de misintenties zijn opgenomen en korte mededelingen staan. Ook voor Made wil het bestuur dit parochieblaadje aan de kerkgangers beschikbaar stellen. Hierin worden dan ook de besluiten over de ontwikkeling van het kerkgebouw opgenomen zodat de kerkgangers altijd van de veranderingen op de hoogte kunnen zijn.

Korte mededelingen:

• De functie van vicevoorzitter wordt binnen enkele maanden ingevuld.
  • Vrijwilligers ontmoeten elkaar op 29 september 2017 bij de scouting te Drimmelen. Deze bijeenkomst is om te “netwerken”. Hier is ook de mogelijkheid om vrijwilligers te werven.
  • Ouderenpastoraat, in oktober wordt het project weer opgepakt.
  • Het orgel stemmen kan ieder jaar plaatsvinden.