Wij zoeken:

VOOR U GELEZEN

BISDOM BREDA 12 september 2017

BisdomBreda

Het beeld van Onze Lieve vrouw van Fatima deed op 10 september onze Vijf Heiligen Parochie aan. Maria stond centraal tijdens de parochiële eucharistieviering in de heilige Bernarduskerk in Made. Deze bijzondere vieringen zijn bij het bisdom niet onopgemerkt gebleven, vertelt

Han Geppaart, pastoraal werker in de parochie vertelde tegen het bisdom; "We hebben bewust gevraagd of dit beeld in dit weekend mag komen, want op 8 september viert de Kerk het feest van Maria Geboorte. In de liturgie zochten we aansluiting bij dit feest. De geboorte van Maria wordt niet beschreven in de Bijbel, maar er is een levende traditie en iconografie in de Kerk.” Han legt uit dat het apocriefe ‘Proto-evangelie van Jakobus’ hierin een rol heeft gespeeld. “Dit noemt bijvoorbeeld de namen van de ouders van Maria: Joachim en Anna. In de viering verwezen we naar een icoon waarop de geboorte van Maria is uitgebeeld.”

Lees hier het complete artikel VIJF HEILIGEN PAROCHIE EERT MARIA

De Vijf Heiligen Parochie is natuurlijk trots op deze waardering!